BACK TO BASICS?

Maar laat ons eerst terug naar de basis gaan. Wat is Employer Branding? Employer Branding is een set van tools waarmee u zich als werkgever positioneert. Het is een manier om uw bedrijfscultuur, uw waarden en uw missie over te brengen op uw bestaande en potentiële medewerkers. Employer Branding is er voor iedereen, grote en kleine organisaties, …

WAAROM EMPLOYER BRANDING?

De juiste Employer Branding strategie en de bijhorende aanpak zal een aanzienlijke bijdrage leveren tot een positiever werkgeversimago en meer tevreden medewerkers. Een positiever bedrijfsimago zal zorgen dat de juiste profielen zich aangetrokken voelen tot uw bedrijf. Daarnaast is het algemeen geweten dat tevreden en gelukkige medewerkers minder afwezig zijn alsook een loyalere instelling hebben. Hun betrokkenheid en productiviteit ligt ook hoger. Employer Branding heeft niet alleen een positieve impact op uw HR-beleid (opleidingen, doorgroeimogelijkheden, retentie, onboarding, …) maar indirect ook op het netto bedrijfsresultaat.

THE WINNING CULTURE, THE RIGHT ATTITUDE

De juiste Employer Branding aanpak zal ook een positief effect op de bedrijfsresultaten hebben. Sterker nog, diezelfde bedrijfsresultaten, gedreven door een winning culture hebben een positief effect op uw werkgeversimago. Het is precies deze wisselwerking waar een consistente en oprechte Employer branding het verschil zal maken. 

Veel organisaties dragen “long-term thinking” hoog in het vaandel. En niet alleen qua producten of diensten maar ook wat hun personeelsbeleid betreft. En dat is ook zeer terecht. Geen enkele organisatie is eeuwig verzekerd van succes. Toch slagen veel bedrijven, zonder zich heruit te vinden, om tientallen jaren achter elkaar succesvol te zijn. Dit komt doordat zij een algemene cultuur hebben om steeds beter te doen, niet alleen voor hun klanten maar ook voor hun eigen personeel.

Ondanks het draagvlak binnen een organisatie voor “long-term thinking” word je in de praktijk toch vaak geconfronteerd met “short-term thinking”. Korte-termijn uitdagingen worden aangepakt met korte-termijn oplossingen. En dit zie je dan ook terug in hun Employer Branding aanpak. Zo frons ik steeds min wenkbrauwen als organisaties hun Employer Branding aanpak omschrijven als Pizza Fridays en een flipperkast in de kantine. Dit is leuk voor de werksfeer en kan een onderdeel zijn van je strategische aanpak. Het is geen antwoord over je opleidingsbeleid, interne doorgroeimogelijkheden, het ontwikkelen van persoonlijke compententies, …

HUMAN CAPITAL

Employer Branding is meer dan alleen maar je werkgeversimago goed op orde te hebben. Het geeft ook aan hoe een bedrijf omgaat met thema’s zoals interne mobiliteit, opleidingen, … Uw medewerkers of Human Capital zijn degenen die ervoor zorgen dat uw bedrijf succesvol is. Studies hebben aangetoond dat werknemers, welke kansen krijgen binnen de organisatie om zich te ontplooien, langer bij dezelfde organisatie zullen blijven.

Als uw medewerkers beschikken over de juiste attitude, kansen krijgen om aan persoonlijke ontwikkeling te  doen dan plukt de organisatie hiervan de vruchten. Als organisatie kan je rekenen op competente en gemotiveerde medewerkers, die als ambassadeurs uw werkgeversimago verder gaan ondersteunen. Hierdoor zal je als organisatie niet alleen gemakkelijker nieuwe toptalenten aantrekken maar ook behouden. Maak het verschil als werkgever met de juiste winning culture!

TRAP NIET IN DE VAL!

Ondanks al deze positieve effecten blijft het een grote uitdaging voor veel bedrijven om zich geloofwaardig en authentiek voor te stellen. Te vaak trapt men in de val van het klassieke marketingverhaal. Zo heb ik ooit een gerenommeerd en internationaal bedrijf een grootse Employer Branding-campagne weten opzetten. Hierin vertelde het bedrijf hoe fantastisch ze wel niet was (is), hoe leuk het was (is) om bij hen te werken, … Terwijl dit niet strookte met de realiteit. Zij hadden te kampen met een personeelsverloop van gemiddeld 30% binnen de 3 maand na aanwerving…

Zulke campagnes kunnen eerder een negatief effect hebben. Ze wegen ook op de algemene geloofwaardigheid van het bedrijf als werkgever. Employer Branding is geen klassieke marketing: “Je vertelt een mooi en leuk verhaal in de hoop dat er zoveel mogelijk mensen jouw product kopen en blijven kopen.” Bij Employer Branding was je niet witter als wit, tenzij je het ook effectief doet.

HR MARKETING

Je hebt wel enkele gelijkenissen tussen consumentenmarketing en HR Marketing. Je wil een verhaal vertellen over je bedrijf. Je wil vertellen welke waarden jullie hoog in het vaandel dragen. Je wil het bedrijfs-DNA tot leven brengen. En in al het enthousiasme vergeet men de basisregels. Het is resultaat is een mooi verhaal zonder inhoud en werknemers die zich hiermee niet willen associëren.

Bij HR Marketing draait alles om mensen, uw medewerkers en niet om producten. Het gaat over hoe u omgaat met uw Human Capital. Je hoeft als bedrijf of werkgever niet persé gepositioneerd te worden als een “love brand”, de ultieme droom van elke product marketeer. Medewerkers spiegelen zich daarentegen graag aan de bedrijfswaarden, bedrijfscultuur, …

Daarom, wees authentiek, wees eerlijk! En vergeet niet Employer Branding is er voor iedereen. Voor elke organisatie, van klein tot groot!